Музей Києва кличе на захопливу лекцію про борщ, українську кухню і СРСР

Лекція «Імперія борщу: українська кухня і гастрополітика в СРСР»

Анонсували захід у Музеї Києва.

Запрошують 6 липня (неділя) о 14:00 на захопливу лекцію, де говоритимуть про те, як їжа формує ідентичність та як борщ став не лише стравою, а й політичним інструментом.

Лекторка: Марія Банько — фуд-журналістка, дослідниця гастрономічної культури, авторка проєкту War Cookbook.

Розмова піде про:

  • Як радянська влада намагалася переписати гастрономічну карту.
  • Чому борщ — більше, ніж суп.
  • Як українська кухня виживала і зберігалася в радянські часи.

Відомо, на Оболоні відкрили безкоштовний автокінотеатр.