Реакцію гостей зі Швеції на популярний столичний смаколик показав кулінар Олександр Огороднік. Він розповів про виникнення рецепту Київського торта та дав посмакувати свіжий десерт.
Існує легенда про кондитера, який забув поставити білки в холодильник (це була велика партія яєчних білків). І наступного дня коли він повернувся на роботу, виявилось, що білки зіпсувались. Між кухарями ми називаємо цей процес “ферментацією”. Він хотів врятувати їх. Можливо тому, що боявся, що його звільнять з роботи. І випік він мерінгові коржі, які перемастив масляним кремом
Між іншим, бальзам для уст “Київський торт” випустив “Київ Цифровий” спільно з косметичною фірмою. Лінійка косметики буде лімітованою і поки у постійне виробництво товар запускати не планують.
Також “ВК” розповідав про велику кількість місць, де можна спробувати легендарний київський смаколик.
А ось і трохи історії:
Наприкінці ХІХ ст. у передмісті Києва, на Диміївці, купець Валентин Єфімов відкрив цукрорафінадний завод, а згодом поруч – і супутнє виробництво – парову фабрику шоколаду та цукерок.

Завод забезпечував фабрику високоякісним білим цукром, який у свою чергу йшов на виготовлення не лише цукерок, а й мармеладу, пастили та пряників. А разом з тим власник названого на свою честь акціонерного товариства “Валентин Єфімов” відкрив у центрі міста кондитерські магазини – солодощі цього бренду продавалися на Великій Житомирській, Хрещатику, Прорізній, Костянтинівській.
Мине трохи більше півстоліття – і тут народиться рецептура легендарного “Київського” торта, який стане одним з символів України на всьому пострадянському просторі і найбажанішим гостинцем з української столиці. Торт матиме таку популярність, що йтиме за подарунок і хабар.