Кісточки кавуна дуже корисні, оскільки багаті на клітковину і такі цінні мікроелементи.
Сімейна лікарка, терапевт загального профілю Людмила Сердюк пояснила, чи безпечно їсти кавун разом із кісточками.
З потеплінням на ринки та в супермаркети почали більше привозити та продавати кавуни. Вартість водянистої ягоди зменшилася на 36%. Продають дешевше аніж торік.
“Ще з радянських часів у нас досить поширене переконання, що кісточки з кавуна обов’язково потрібно видаляти, інакше є загроза апендициту. Але цьому немає жодних наукових підтверджень, це лише один із міфів”, – каже лікарка.
За словами Людмили Сердюк, якщо ви будете їсти кавун разом із кісточками, нічого страшного та патологічного з вашим здоров’ям не станеться. Організм виведе кісточки назовні без найменшої шкоди для вас.
Водночас терпавет зазначила, що кісточки кавуна дуже корисні, оскільки багаті на клітковину і такі цінні мікроелементи, як кальцій, магній, фосфор, цинк.
Тому, щоб отримати максимальну користь від кавуна, кісточки краще розжовувати, щоб допомогти організму засвоїти весь їхній корисний комплекс.
“Однак тут важливо не перестаратися, оскільки велика кількість кісточок може призвести до здуття, діареї чи запору. Тобто золоте правило помірного споживання будь-якого продукту ніхто не скасовував”, – каже сімейна лікарка.
Утім, якщо ви не хочете їсти кавун разом із кісточками, ви можете сміливо їх викидати, додала медикиня.
До слова, ВК писав про те, чому не варто купувати розрізаний кавун: ризики для здоров’я.