У Музеї Києва говоритимуть про «Гастрономію страху: як війна проковтнула наші харчові звички»

Тим, кому цікаво, як українське суспільство відреагувало на початок війни в контексті їжі, звичок харчування і сприйняття голоду, варто відвідати лекцію.

Анонсували захід у Музеї Києва.

Запрошують всіх 20 липня о 14:00. Лекторка – Алла Петренко-Лисак- кандидатка соціологічних наук, доцентка факультету соціології КНУ імені Тараса Шевченка. Дослідницькі інтереси: соціологія простору і часу, соціокультурна антропологія, урбаністика та постмодерн.

Під час лекції дізнаєтесь:

– як трансформувалися практики харчування від 2022 року;

– як українське суспільство відреагувало на початок війни в контексті їжі, звичок харчування і сприйняття голоду;

– які соціокультурні практики в контексті гастрономії з’явились в суспільстві та що стається з людьми, які живуть під час війни.

  • Де: у просторі виставки «На фестини до Києва. Смачна історія крізь віки» (3-й поверх)
  • Вартість: за ціною вхідного квитка (160/80 грн)
  • Без реєстрації

А для того, щоб «зануритись» в атмосферу майбутньої лекції – пропонуємо вам ознайомитися з візуальним есеєм лекторки – “Їжа (до) останнього дня”:

https://www.researchgate.net/…/378097952_Visual_essay…

Відомо, є топ‑5 нових локацій на ВДНГ, які варто відвідати.