Великодні крашанки: термін зберігання яєць залежить від їх стану

Великдень – одне з найповажніших і найулюбленіших свят християнського люду. Писанка є неодмінним символом великого свята, дзеркалом багатства української народної творчості.

Писанки символізують весну, відродження та нове життя. Колір та орнаменти мають глибокий символізм. Крашанки – писанки одного кольору, вважаються найдавнішими, а згодом виникли багатоколірні, які розписували природними барвники. Вони є символом родинного щастя, миру, добробуту.

Як повідомляється, яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго.

Найкращий та найбезпечніший спосіб зберігання крашанок, які ви плануєте їсти – у холодильнику, при температурі не вище +4°C. Варені яйця в непошкодженій шкаралупі залишаються безпечними для споживання протягом приблизно одного тижня (до 7 днів) від моменту варіння.

Варто додати, що термін зберігання яєць залежить від їх стану:

  • зварене на м’яко — до 2 днів
  • зварене вкруту, але тріснуте — до 3 днів
  • зварене вкруту й очищене — до 3 днів
  • зварене вкруту й ціле — до 10-14 днів

Відомо, тренд TikTok на тему “Дубайський шоколад” став причиною міжнародного дефіциту фісташок.