Як змінилась вартість курячого мʼяса в Україні

Ціни на курятину зросли майже на половину у порівнянні з травнем минулого року.

Найбільше доведеться переплатити за тушку курки. Якщо ви не звикли брати сортовану курятину на гомілки, філе та стегна, будете витрачати значно вагоміше.

Якщо ж порівнювати ціни – то найдорожче продається куряче філе.

На ціни на м’ясо птиці, як і на яйця, тиснуть складові собівартості виробництва, а вони останнім часом суттєво зросли. Відповідно виробники вимушені були реагувати на ці зміни і підвищувати ціни реалізації, сказав виконавчий директор Асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко.

Надалі очікується стабілізація цін на м’ясо, але про зниження говорити поки немає підстав, – сказав Сергій Карпенко. Сьогодні виробники працюють в надскладних умовах, невизначеність щодо подальшого розвитку військових дій негативно впливає на всі виробничі процеси, тому прогнозувати цінові тренди на ринку досить складно