Жирно-молочно-пряно-солоний смак: нова раменна на Подолі дивує неймовірними стравами

Черга тут постійно тому, що тут багато працюють над продуктом, аби довести до ідеалу. 

Мова йде про Rameniac, що працює на Сагайдачного 25 (спуск у підвал, у бар Esthete).

 Власник, француз, ще до повномасштабного переїхав в Київ та відкрив  коктейльний бар. Потім розпочалася війна, комендантська година, тож  гостей у барах стало менше і з’явилися думки про готування рамену прямо в барі. Але не тяп-ляп, а так щоб локшина власного виробництва з водою із потрібним ph, і бульйон зі свинини із ферми.

Ті, хто куштував рамен тут, говорять, що він є абсолютно смачним з незабутнім жирно-молочно-пряно-солоним смаком. Проте черга тут постійно тому, що тут багато працюють над продуктом, аби довести до ідеалу.  Лише один вид бульйону — Тонконцу, що варять понад 24 годин на свинячих кістках. Локшину роблять самі. Крім цього, самостійно по інгредієнтах зібрати свій рамен, і навіть обрати насиченість бульйону та твердість локшини. Але, як хочете додати яйце, норі чи чашу — треба доплачувати.

В кафе буквально 10 столиків, розташованих на вузенькій відстані. В мінусах – сервіс,  замовлення плутаються, готуються довго (інколи понад годину). Після того як стався ажіотаж,  тепер тут лише жива черга і лише 40 раменів на день. Перевірити наявність можна написавши їм в особисті в інстаграмі, щоб не їхати дарма.

В середньому, вартість одного рамену 350-400₴. 

В меню:⠀

Рамен Тонконцу 200₴ /Спайсі Місо 250₴
Додатки від 40₴
Азійські соління 80₴
Гьодза з креветкою 190₴

До слова, у Шевченківському районі відкрили піцерію-лофт, готують справжню неаполітанську піцу